El País publicava ahir un article que em va sorprendre. Explicava que la FAO, l'Agència per a l'alimentació i l'agricultura recomanava,- per a combatre la fam al món-, incorporar insectes a la dieta, una font abundant, barata i segura de proteines, grases i altres nutrients.
Assegurava que 100gr d'hamburguesa te menys de la meitat de calories que 100gr de termites africanes i que si possèssim en una balança tots els insectes que hi ha al món pesarien molt més que el conjunt de tots els altres animals que hi ha a la Terra.
La FAO calcula que hi ha 2 milions de persones al món que mengen insectes habitualment i que hi ha més de 1.900 especies diferents que es consumeixen.
A Laos, Tailandia i Cambodja hi ha granges d'insectes destinades al consum humà i Mèxic és el païs on més insectes es mengen.
A occident hi ha un problema d'acceptació, és un fet cultural. A nosaltres les gambes i els escamerlans no ens fan fàstic, però, seriem capaços de menjar-nos un saltamartí fregidet amb uns allets?, al cap i a la fi no son tant diferents. Jo he de reconèixer que em costaria, però es evident que els insectes, -en un futur no gaire llunyà-, dominaran la dieta de la majoria dels mortals.