divendres, 3 de juliol del 2015

Street Food

M'ha sorprés positivament un article  a La Vanguardia del dilluns 29 de juny de 2015 que es titula "El menjar de carrer triomfa" i afegeix com a subtítol "L'oferta i el públic de les reunions de Street Food creixen d'una manera exponencial.
Doncs si, com diu Mayte Rius, l'autora de l'article, menjar al carrer està de moda. Cada vegada més el street food i el food trucks, que són els camions restaurant, -alguns d'ells molt sofisticats-, estàn més i més presents a les fires, concerts i esdeveniments de tota mena, Es parla de "gastroesdeveniments" i el seu èxit es deu en part al preu més assequible, al tracte directe, a la sociabilitat, a la interacció, a l'ús de l'espai públic, al cosmopolitisme, al fet d'estar lluny de les normatives de entaular-se, i un llarg etc.
Aquest negoci està en alça. No només és vénen frankfurts i entrepans, ara l'street food ofereix també cuina d'autor i de qualitat a preus raonables, cuina també d'arreu del món. Ara vindrà la fosca regulació d'aquesta activitat i ja veurem que en quedarà de tot plegat.

Recordo amb nostalgia els àpats al carrer que vaig degustar al Vietnam. Cap regulació. Sempre vaig menjar al carrer i quin menjar més sa i ben elaborat, cada dia per esmorçar un caldo amb fideus d'arròs, verdures bolets, trossos de pollastre o porc, etc, etc. Boníssim. Vaig publicar un article en una revista que és deia "La cuina al Carrer", sobre la meva experiència gastronòmica a Vietnam. Si us interesa, es la meva primera entrada en aquest blog el desembre de 2012.